Vin eller hästvitamin i lådan?

PRESSMEDDELANDE När du köper hästtillskott hos e-butiken Trot On är det sällan du får hem dina tillskott i en helt ny låda. Mer troligt är att kartongen har innehållit något helt annat tidigare. Som ett dussin flaskor Shiraz.

   - De flesta e-handlare har specialdesignat emballage med deras färger och logga. Och det är naturligtvis så det har förespråkats inom marknadsföringen i alla år. Men det betyder inte att det måste vara så nu, säger Carro Eriksson, som har arbetat med marknadsföring och kommunikation i 20 år och som är ägare till Trot On, en e-handel specialiserad på tillskott, vitaminer och mineraler till hästar.

   - Vi måste alla se över hur vi bidrar till en mer hållbar värld. Att använda kartonger endast en gång innan de pressas ihop och återvinns är ju bara fånigt. Många kartonger är av jättebra kvalitet och klarar av att användas flera gånger innan de går till återvinningen, fortsätter hon.

Trot On samarbetar med lokala handlare i närheten av sitt lager i Täby utanför Stockholm och samlar in kartonger som annars skulle ha pressats ihop och skickats till återvinning. Det betyder att när du köper tillskott från Trot On får du oftast din leverans i emballage som har använts till något helt annat från början. En vinlåda, till exempel.

   - Trot Ons kunder bär troligtvis ut de fulaste kartongerna från sina postombud, men eftersom vi skickar med klimatkompenserade transporter och återanvänder lådor kan de ha ett renare samvete och sträcka på sig lite extra när de bär sitt paket, avslutar Carro Eriksson.